Produse

Intrebări Frecvente


1. Când trebuie completat cu apă distilată ?


Se completează cu apa distilată după încărcarea bateriei (în general dimineața). Dacă se completează înainte de încărcare, electrolitul se poate scurge din elemenți adunându-se în cuva bateriei. Prin aceasta, densitatea electrolitului se reduce și astfel se micșorează capacitatea bateriei.


2. Cât de des trebuie completat cu apă distilată ?


Nu exista un termen fix pentru acestă operațiune. Întrucât evaporarea apei diferă în funcție de condițiile de utilizare a bateriei (temperatura, metodă de încărcare, sistemul de descărcare, etc.), este bine să se verifice cel puțin odată pe săptămână și cel mai important trebuiesc respectate condițiile din instrucțiunile de utilzare și întreținere a bateriei.


3. Pot lăsa bateria neutilizată o perioadă mai lungă de timp ?


Da, se poate, dar trebuie verificată starea acesteia periodic ( aproximativ o data pe lună) și trebuie să se faca un ciclu de încărcare dacă este necesar. Bateria nu trebuie să ajungă niciodată fără energie întrucât va fi dificil de încărcat din cauza sulfatării și durata de viață și capacitatea se vor micșora.


4. Apar probleme cu bateria în cazul în care o încarc doar pentru o ora (de exemplu pe perioada pauzei de masă) ?


Da, aceste încărcări din scurt, pot micșora durata de viață a bateriei. Este recomandat să aveți o baterie de schimb daca una singură nu este suficientă pentru a asigura volumul de marfă de manipulat.


5. Cât durează un cicul de încărcare a unei baterii de tracțiune ?


Standard durează între 8 și 11 ore. Diferă însă în funcție de nivelul încărcării reziduale, tipul și puterea redresorului, temperatură și vechimea în exploatare a bateriei.


6. Se poate încărca bateria cu un redresor mai puternic pentru a scurta timpul de încărcare ?


Da, se poate, însă acest tip de încărcare va scurta durata de viață a bateriei. Există o legătura strânsă între capacitatea bateriei și puterea redresorului, și nu este indicat ca puterea acestuia să fie mai mare decât cea recomandată de producătorul bateriei.


7. Putem încărca o baterie de tracțiune PB-acid inundată cu un redresor destinat bateriilor fără întreținere tip GEL/AGM/Litiu și invers ?


Da, se poate, însă acest tip de încărcare va scurta durata de viață a bateriei. Pentru fiecare tip de tehnologie de construcție a bateriei PB-acid, GEL, AGM sau Litiu exista particularități de înărcare și este bine ca acestea să fie reîncărcate cu un redresor destinat pentru acestă tehnologie.